Laatst gelezen
- Carbonada
- Broccoletti alla romana
- Sebzeli piring pilavi - Rijstschotel met krenten en noten
- Angináres Saláta - Artisjokken salade
- Piperjes Jemistes - gevulde paprika's
- Börek - gevuld deeggerecht
- Bigoli al tartufo nero
- Cosciotto di agnello alle erbe - Lamsbout met kruiden
- Pilav
- Bocaditos de Cabrales - Gefrituurde kaasballetjes
Carciofi alla romana
Carciofi alla romana
Ingrediënten:
4 artisjokken
2 citroenen, sap
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 bosje peterselie
fijngesneden munt
50 gr zwarte olijven
1000 ml olijfolie
250 ml bouillon
100 gr paneermeel
zout en peper naar smaak
bereiding:
Maak de artisjokken schoon en snijd deze doormindden. Leg de artisjokken in water met het citroensap. Snijd de knoflook, de sjalotjes, de peterselie en de olijven fijn. Verhit 3 eetl olie in een pan en fruit de knoflook, de sjalotjes voor 3 minuten en voeg dan de peterselie, de munt, de olijven, het paneermeel en het zout en peper toe en meng dit.
Vul de artisjokken met het mengsel en leg deze in een ovenschaal. Meng de olie met de bouillon en giet deze over de artisjokken totdat deze 1/3 onderstaan. Bak de artisjokken in 30 minuten gaar in een oven op 180gr.