Laatst gelezen
- Kochilia Elinika - St-Jacobs-schelp
- Fassoelátha - kruidige kip met rijst in bouillon
- Sófrito - gestoofde kalfskarbonades
- Chipirones a la plancha - Kleine gebakken inktvisjes
- Pesce spada o Tonno alla marinara
- Arni a la chasapa - Gesmoorde lamskoteletten
- Gevulde nectarines met forel
- Malfatti di ricotta
- Filetto di maiale al Chianti - Varkensvlees met Chianti
- Koyün et süyü - lamssoep met groenten
Cosciotto di agnello alle erbe - Lamsbout met kruiden
Cosciotto di agnello alle erbe
Lamsbout met kruiden
Ingrediënten:
1 lamsbout van ca. 1000 gr
2 eetl lijfolie
225 ml witte wijn
3 teentjes knoflook
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje peterselie
peper en zout naar smaak
bereiding:
Hak de tijm, de rozemarijn en de peterselie fijn en meng dit door elkaar. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek deze in de lamsbout. Meng de olie, de wijn, de kruiden en het peper en zout tot een marinade en laat het vlees tenminste 3 uur marineren.
Bak het vlees vervolgens in 60 munuten gaar in een oven op 180 graden en besprenkel regelmatig met de marinade.