Laatst gelezen
- Mercimek çorbasi - rode linzensoep
- Pandsari Salata - Rode bietensalade
- Briam - groenteschotel uit de oven
- Scaloppine al marsala
- Kalamarakja - gebakken pijlinktvisjes
- Moshári psitó katsarólas - gebraden kalfsvlees
- Chirino juwetsi - Varkensvlees in Retsina
- Sogan çorbasi - uiensoep
- Carciofi alla romana
- Melanzane ripiene
Garnalensoep
Garnalensoep
Ingrediënten:
350 gr garnalen
8 eetl boter
750 ml visbouillom
250 ml droge witte wijn
2 wortelen
2 eetl bloem
2 eierdooiers
2 sjalotten
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1 prei
1 knolselderij
Bereiding:
Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Snijd de sjalotten fijn. Rasp de wortelen en snijd de prei in ringetjes. Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotten, de wortelen, de prei en de knolselderij voor 20 minuten. Voeg dan de wijn toe en meng de bloem erdoor. Voeg de bouillon toe en roer de eierdooiers erdoor. Dan de garnalen toevoegen samen met het zout en de peper en nog even laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.
Ingrediënten:
350 gr garnalen
8 eetl boter
750 ml visbouillom
250 ml droge witte wijn
2 wortelen
2 eetl bloem
2 eierdooiers
2 sjalotten
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1 prei
1 knolselderij
Bereiding:
Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Snijd de sjalotten fijn. Rasp de wortelen en snijd de prei in ringetjes. Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotten, de wortelen, de prei en de knolselderij voor 20 minuten. Voeg dan de wijn toe en meng de bloem erdoor. Voeg de bouillon toe en roer de eierdooiers erdoor. Dan de garnalen toevoegen samen met het zout en de peper en nog even laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.