Laatst gelezen
- Kotopoulo Sto Fourno - kip met aardappels uit de oven
- Piyaz - witte bonen salade
- Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
- Aceitunas negras Aderezadas - Gemarineerde olijven
- Pollo en cava - Kip in mousserende wijn
- Kimali Taze Fasulye - sperziebonen met gehakt
- Artisjokken met dipsausjes
- Agnello al cren
- Caciucco alla Livornese
- rovada e muset - kool met worst
Sogan çorbasi - uiensoep
Sogan çorbasi
uiensoep
uiensoep
Ingrediënten:
5 uien
3 teentjes knoflook
3 eetl boter
2 eetl bloem
1000 ml water
zout naar smaak
1/2 theel zwarte peper
4 sneetjes bruinbrood
4 eetl geraspte kasar peyniri (anders belegen kaas)
Bereiding:
Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien glazig en de knoflook lichtbruin. Bestrooi dan de bloem over de ui en bak nog 2 minuten verder. Giet al roerend het water er door en breng het aan de kook. Voeg dan het zout en peper toe en laat het zachtjes 15 minuten koken. Neem een vuurvaste soepterrine en leg hier het brood erin. Giet de soep over het brood en bestrooi dit met de kaas. Zet de terrine in een op 180 gr voorverwarmde over en laat de kaas lichtbruin worden. Serveer.
5 uien
3 teentjes knoflook
3 eetl boter
2 eetl bloem
1000 ml water
zout naar smaak
1/2 theel zwarte peper
4 sneetjes bruinbrood
4 eetl geraspte kasar peyniri (anders belegen kaas)
Bereiding:
Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien glazig en de knoflook lichtbruin. Bestrooi dan de bloem over de ui en bak nog 2 minuten verder. Giet al roerend het water er door en breng het aan de kook. Voeg dan het zout en peper toe en laat het zachtjes 15 minuten koken. Neem een vuurvaste soepterrine en leg hier het brood erin. Giet de soep over het brood en bestrooi dit met de kaas. Zet de terrine in een op 180 gr voorverwarmde over en laat de kaas lichtbruin worden. Serveer.