Laatst gelezen
- Sikothakia tis kottas me saltsa - kippenlevers in madeirasaus
- Zuppa Pavese
- Kefalotiri sachanakji - Gebakken kaas
- Lomo de cerdo a la cerveza - varkenslende in het bier
- Koto soepa - Kippensoep
- Dolmadakia - gevulde wijnbladeren
- Pirinç çorbasi - rijst soep
- Pastitsátha - Gestoofd kalfsvlees met macaroni
- Arancini di Riso e Ricotta - gefrituurde gevulde rijstballetjes
- Vitello all'arancia - Kalfsvlees met sinaasappel
Firin na mezit - schelvis uit de oven
Firin na mezit
schelvis uit de oven
Ingrediënten:
4 schelvisfilets
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
2 koppen gekookte rijst
4 hardgekookte eieren, gehakt
6 eetl peterselie, gehakt
3 eetl boter
2 eetl paneermeel
1/2 theel paprikapoeder
8 schijfjes citroen
Bereiding:
Meng de rijst, de eieren, de peper,het zout en 4 eetl peterselie door elkaar, Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal en voeg nog 2 eetlepels boter aan de schaal toe. Leg de schelvisfilets erop, Strooi de paprikapoeder en de paneermeel erover en leg de rest van de boter er op. Bak het vervolgens 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175° C. Strooi de rest van de peterselie erover en garneer met schijven citroen.