Laatst gelezen
- Zeytinyagli Yaprak Dolmasi - gevulde druivenbladeren
- Salade met peer en geitenkaas
- Vitello alla senape - Kalfsvlees met mosterd
- Ezo Gelin - linzen met rijst en pasta
- Arní a lá hasápa - gebakken lamsvlees met tomaten
- Ossobuco
- Gevulde zomergroenten
- Patlican Salatasi - aubergine salade
- Gemista - gevulde tomaten
- Piyaz - witte bonen salade
Kotopitta - Kippenpastei
Kotopitta
Kippenpastei
Ingrediënten:
1 kip
450 ge bladerdeeg
20 gr boter
20 gr bloem
2 eieren
75 gr parmezaanse kaas
1/4 theel nootmuskaat
zout en peper naar smaak
water
bereiding:
Verhit in een pan het water met wat zout en kook de kip gaar. Als het is afgekoeld haal de kip uit de pan en snijd het vlees in reepjes. Verhit in een pan de boter en meng de bloem en 300ml bouillon erdoor. Klop de eieren op samen met de kaas en voeg dit toe. Meng de saus met het vlees.
Bekleed een bakblik met de helft van het deeg en voeg de vulling toe. Bedek het met het overige deeg en bestrijk het met (gesmolten) boter en bak het in 60 minuten gaar in de oven op 180gr.