Laatst gelezen
- Sauté di Vongole - gebakken mosselen
- Spanaki - spinazie uit de oven
- Moscharaki - In wijn gestoofd kalfsvlees
- Sjisj-kebap
- Bocaditos de Cabrales - Gefrituurde kaasballetjes
- Bamies Kries - Okrasalade
- Salsa di noci
- Dolmades - gevulde wijnbladeren
- Tagliolini alla carbonara
- Mucver 1 - Courgettepannekoekjes
Arni me kolokithia - Gesmoord lamsvlees met courgettes
Arni me kolokithia
Gesmoord lamsvlees met courgettes
Ingrediënten:
750 gr lamsvlees
7 eetl olijfolie
5 sjalotjes
6 tomaten
2 teentjes knoflook
1 eetl peterselie, gehakt
250 ml vleesbouillon
6 courgettes (kleine)
25 gr geraspte kaas
zout en peper naar smaak
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de tomaten fijn. Snijd de courgettes in plakjes Verhit in een pan 4 eetl olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalothjesen de knoflook toe en bak dit voor 3 minuten mee. Dan de tomaten, het zout en peper, de peterselie en de bouillon toevoegen het geheel 1 uur zachtjes laten sudderen.
Verhit in een pan de rest van de olie en bak de courgettes bruin. Schep het vlees in een ovenschaal en leg de courgettes er op. Bestrooi het met kaas en bak het geheel nog voor 15 minuten in de oven op 200 gr.