Laatst gelezen
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Lachano Aspro - Witte kool salade
- Tyropita - kaaspasteitjes
- Ribollita
- Fonduta
- Trota alla Valdostana - forel
- Calamares a la Romana - Gefrituurde inktvis
- Pomodori al tonno
- Ezo Gelin - linzen met rijst en pasta
- Arancini di Riso e Ricotta - gefrituurde gevulde rijstballetjes
Sarde a Beccaficu
Sarde a Beccaficu
Ingrediënten:
1000 gr sardines
25 gr rozijnen
25 gr pijnboompitten
3 teentjes knoflook
2 eetl kappertjes
15 gr koriander
2 eetl pecorino, geraspt
4 laurierblaadjes
100 gr vers wit broodkruim / paneermeel
5 eetl olijfolie
2 eetl sinaasappelsap
zout en peper
cocktailprikkers
bereiding:
Maak de vissen schoon en verwijder de ruggegraat en snijd de knoflook, de kappertjes en de koriander fijn. Verhit in een pan 3 eelt olie en bak hierin de broodbruim, de pinboompitten, de koflook, de kapertjes, de koriander en de rozien voor 3 minuten. Schep dit in een kom en meng het zout en peper en de pecorino erdoor.
Bestrooi de vissen met zout en peper naar smaak. Schep wat van het mengsel in een vis en rol deze op het zet het vast met coctailprikkers. Leg de vissen in een schaal en besprenkel deze met de olie en de sinaasappelsap. Bak de vissen in 25 minuten gaar in een oven op 200gr.