Laatst gelezen
- Dügün çorbasi - bruiloftsoep
- Carne estofado a la Asturiana
- Cevizli Havuç Salatasi - Wortel-walnotensalade
- Pilaki - gedroogde wittebonen in saus
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Dolmadakia - gevulde wijnbladeren
- Lamsschenkels met artichokken 2
- Çoban salatasi - Herderssalade
- Albondigas - gehaktballetjes
- Creoli alla Molisana - Pasta met spek
Stracotto al Barolo - rundvlees in wijnsaus
Stracotto al Barolo
rundvlees in wijnsaus
Ingrediënten:
750 gr rundvlees
2 wortelen
2 sjalotjes
3 stengels bleekselderij
10 gr jeneverbessen
20 peperkorrels
25 gr spek
2 laurierblaadjes
1/2 theel zout
375 ml barolo
olie
bereiding:
Snijd het spek in stukje en lardeer hiermee het vlees. Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Snijd de wortelen in plakjes, de sjalotjes en de bleekselderij fijn en voeg alle ingrediënten toe en laat het vlees 2 uur zachtjes smoren.
Haal het vlees uit de pan en snijd het in plakken en pureer het vocht. Giet de saus over het vlees en serveer.