Laatst gelezen
- Risotto con asparagi
- Biber Ve Patlican Dolmasi - Gevulde pepers en tomaten
- Creoli alla Molisana
- Pinchos Morunos - Moorse spiesjes
- Bistecche alla cipolla - biefstuk met ui
- Witte bonen met gehakt
- Vitello alla senape - Kalfsvlees met mosterd
- Coniglio al limone - Konijn met citroen
- Omeletta me patates
- Scaloppine al marsala - Kalkoen met marsala
lamsschenkels met artichokken
lamsschenkels met artichokken
benodigdheden:
4 grote lamsschenkels
12 artichokken ("geweekt" in citroenwater)
1 gesnipperde ui
10 tenen knoflook
zout en pepper
2 eetlepels versgesneden rosemarijn
5 eetlepels olijfolie
1/2 kop ontpitte hele zwarte olijven
1 kop witte wijn
1 kop kip of runderbouillon
1 kop tomatensaus
1/2 kop versgesneden perterselie
bereiding
verwarm de over voor op 175gr. bestrooi het vlees met zout en peper en bak het bruin in een ovenschaal met olijfolie. Haal het vlees uit de pan.
Voeg in de pan de uitgelekt artichokken, uien, knoflook en rosemarijn en bak dit zachtjes voor 10 minuten totdat de groente zacht is geworden of bruin kleurt. Voeg de wijn, olijven, tomatensaus en bouillon toe en roere goed. Doe het vlees weer terug in de pan en bedek het vlees met de saus en groente. Deksel erop en laat het voor 2 uur zachtjes stoven in de oven.