User Rating: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive
 

Ossobuco

een lekker maar wel wat bewerkelijk recept. Een klassieker!

benodigdheden:
6 eetlepels olijfolie
1 kleine ui fijngehakt
2 wortelen fijngehakt
2 stelen van selderie fijngehakt
4 stukken kalfsvlees met bot ongeveer 3 duim dik (kalfschenkels), kruiselings strak gebonden
bloem
3/4 kop droge witte wijn
4 eetlepels boter
1-1/2 kop kippenbouillon
1 kop geplette Italiaanse tomaten
versgemalen peper
zout naar smaak

bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie over middelgrote warmte in een pan groot genoeg om al het kalfsvlees in één enkele laag te houden. Voeg de ui, de wortel en de selderie toe. Kook tot de groenten zacht worden ( ongeveer 10 minuten) en giet dan de olie af.

Verwarm ondertussen 4 eetlepels olijfolie in een grote sautepan over middelgrote hitte. Haal het kalfsvlees door de bloem, aan alle kanten bedekt en schudt overtollig bloem af. Wanneer de olie heet is, leg het vlees in de pan en bruin het aan alle kanten. Verwijder daarna het kalfsvlees en plaats het in de pot bovenop de gekookte groenten.

Giet vrijwel alle of af uit de sautepan waar het vlees in werdt gebruind en voeg de wijn toe. Dik de wijn in door over middelgrote hitte te sudderen en schraap de aangekoekte resten los. Giet de wijn en de jus over het kalfsvlees. Voeg de boter, de kippenbouillon, de tomaten, de peper en het zout aan de pot toe. De vloeistof zou minstens tweederde tot de bovenkant van het vlees moeten komen. Als dit niet zo is, meer bouillon toevoegen.

Breng aan het sudderen, bedek de pan en plaats daarna in de oven. Kook het ongeveer 2 uren en draai het vlees elk 30 minuten om totdat het bijna uit elkaar valt.

Leg ossobuco op een warme plaat over en verwijder zorgvuldig de koorden. Plaats een steelpan op het fornuis. Giet de saus van de pot in de steelpan door een zeef en duw zo veel mogelijk van de groenten door de zeef heen een houten lepel. Als de saus dun en waterig is, kook het in totdat het dik is en giet dan de saus over ossobuco en dien op.

who is online

We have 206 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: grieks.kokkieblanda.nl

statistics

Articles View Hits
4694769