Laatst gelezen
Arancini di Riso e Ricotta - gefrituurde gevulde rijstballetjes
Arancini di Riso e Ricotta
gefrituurde gevulde rijstballetjes
Ingrediënten:
150 gr arborio rijst
750 ml water
100 gr ricotta
50 gr mozzarella
50 gr gorgonzola
3 eieren
4 eetl peterselie, gehakt
bloem
paneermeel
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel peper
olie
Bereidingswijze:
Kook de rijst in het water vrijwel gaar en laat deze afkoelen. Snijd de mozzarella en de gorgonzola fijn. Klop 2 eieren los en meng dit samen met de ricotta, de mozzarella, de gorgonzola, de peterselie, de nootmuskaat en de peper door de rijst en vorm hiervan balletjes.
Klop het laatste ei los. Meng de balletjes door de bloem, het ei en de paneermeel. Verhit in een pan de olie en frituur de balletjes in 5 minuten goubruin.