Laatst gelezen
- Dügün çorbasi - bruiloftsoep
- Carne estofado a la Asturiana
- Cevizli Havuç Salatasi - Wortel-walnotensalade
- Pilaki - gedroogde wittebonen in saus
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Dolmadakia - gevulde wijnbladeren
- Lamsschenkels met artichokken 2
- Çoban salatasi - Herderssalade
- Albondigas - gehaktballetjes
- Creoli alla Molisana - Pasta met spek
Carciofi ripieni
Carciofi ripieni
Ingrediënten:
8 artisjokbodems
2 eetl olijfolie
250 gr rundergehakt
50 gr geraspte pecorino
1 citroen (sap)
1 eetl paneermeel
1 ei
zout en peper naar smaak
1 eetl peterselie, gehakt
bereiding:
Meng het gehakt met de kaas, het ei, het zout, de peper, de peterselie, het citroensap en het paneermeel. Vul de artisjokken met dit mengsel en bestrijk het met de olijfolie. Leg de artisjokken in een ovenschaal en bak deze in 25 minuten gaar in een oven op 180 graden. Wel wat water toevoegen om de artisjokken bodems vochtig te houden.