Laatst gelezen
- Koyün et süyü - lamssoep met groenten
- Aceitunas negras Aderezadas - Gemarineerde olijven
- Baharatli Tavuk - kruidige kip
- Pirinç çorbasi - rijst soep
- Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
- Fasulye piyazi - Witte bonen salade
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Koukia yiachni - Gestoofde tuinbonen
- Maridhes tighanites - Gefrituurde sardientjes
- Kisir - bulgur-tomatensalade
Chipirones a la plancha - Kleine gebakken inktvisjes
Chipirones a la plancha
Kleine gebakken inktvisjes
Ingrediënten:
500 gr kleine inktvisjes
5 teentjes knoflook
1 citroen
2 eetl peterselie, gehakt
1 theel zout
5 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de citroen in partjes en hak de knoflook fijn. Meng 4 eetl olie met de inktvisjes en de partjes citroen, 1 eetl peterselie en de helft van de knoflook. Laat dit tenminste 30 minuten marineren. Verhit een grilplaat en bak de inktvisjes goudbruin. Bestrooi ze met de overige knoflook, het zout en de rest van de olijfolie gevolgd door de peterselie en serveer.
Kleine gebakken inktvisjes
Ingrediënten:
500 gr kleine inktvisjes
5 teentjes knoflook
1 citroen
2 eetl peterselie, gehakt
1 theel zout
5 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de citroen in partjes en hak de knoflook fijn. Meng 4 eetl olie met de inktvisjes en de partjes citroen, 1 eetl peterselie en de helft van de knoflook. Laat dit tenminste 30 minuten marineren. Verhit een grilplaat en bak de inktvisjes goudbruin. Bestrooi ze met de overige knoflook, het zout en de rest van de olijfolie gevolgd door de peterselie en serveer.