Laatst gelezen
- Carciofi alla romana
- Pandsari Salata - Rode bietensalade
- Tucatini met Carbonara-saus
- Aceitunas en escabeche - Gemarineerde olijven
- Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
- Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
- Zuppa Pavese
- Pirinç çorbasi - rijst soep
- Bucatini all'Amatriciana - pasta met spek
- Firin na mezit - schelvis uit de oven
Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Allitas de pollo en escabeche
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Ingrediënten:
12 kippenvleugeltjes
250 ml olijfolie
100 ml wijnazijn
1 eetl honing
1/2 bol knoflook, geplet
2 blaadjes laurier
1 eetl paprikapoeder
1 ui
bloem
2 takjes tijm
2 theel zwarte peper
1 takje peterselie
1 theel zout
Bereiding:
snijd de ui in ringen. Bestrooi de kip met de peper en het zout en wentel deze daarna door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en schep deze uit de pan. Voeg dan de knoflook, de laurier, de ui en de tijm toe en bak dit 2 minuten. Dan de peterselie, de paprikapoeder, de azijn en de honing toevoegen en dit 2 minuten laten sudderen. Giet de saus over de kip en laat dit temminte 2 uur intrekken. Serveer warm of koud.
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Ingrediënten:
12 kippenvleugeltjes
250 ml olijfolie
100 ml wijnazijn
1 eetl honing
1/2 bol knoflook, geplet
2 blaadjes laurier
1 eetl paprikapoeder
1 ui
bloem
2 takjes tijm
2 theel zwarte peper
1 takje peterselie
1 theel zout
Bereiding:
snijd de ui in ringen. Bestrooi de kip met de peper en het zout en wentel deze daarna door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en schep deze uit de pan. Voeg dan de knoflook, de laurier, de ui en de tijm toe en bak dit 2 minuten. Dan de peterselie, de paprikapoeder, de azijn en de honing toevoegen en dit 2 minuten laten sudderen. Giet de saus over de kip en laat dit temminte 2 uur intrekken. Serveer warm of koud.