1 2 3 4 5 6

Sponsored Links

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Gambas al Ajillo
knoflook garnalen/gambas
Ingrediënten:
100 gr boter
125 ml olijfolie
7 teentjes knoflook
900 gr grote garnalen (gambas)
60 ml runderbouillon
75 ml citroensap
1 eetl paprikapoeder
3 theel gedroogde chilipepers
2 laurier blaadjes
125 ml sherry (fino of manzanilla)
zout en peper naar smaak
1/4 bosje peterselie
900 ml water
450 ml rijst

bereiding:
Pel de garnelen, stamp de chilipepers en hak de peterselie en de knoflook fijn. Kook of stoom de rijst gaar in 20 minuten. Verhit in een pan de boter en de olijfolie en bak daarin de knoflook lichtbruin en houdt het daarna warm. In een andere pan verwam de bouillon, de citroensap, de paprika, de laurier en de chilipeper tot een saus.
Verwarm de oven voor tot 200gr met daarin een aardewerken pan. Haal de pan uit de oven en zet deze op het vuur. Voeg daaran toe de boter/olijfolie en als het kookt voeg dan de garnalen toe en blijf roeren totdat deze verkleuren. voeg dan de sherry en het bouillonmengsel toe en plaatst de schaal voor 5-10 minuten terug in de overn. Serveer met de rijst

wie is online

We have 55 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda's Mediterrane Keuken

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: grieks.kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
2105912