Laatst gelezen
- Arní Exohikó - lamsvlees op plattelandswijze bereid
- Tucatini met Carbonara-saus
- Spanaki - spinazie uit de oven
- Smacafan
- Carne estofado a la Asturiana
- Avgolemono saltsa - ei-citroensaus
- Zuppa di lenticchie - linzensoep
- Sófrito - gestoofde kalfskarbonades
- Saltimbocca alla Romana
- Aros de Cebolla - Gefrituurde uienringen
Carne estofado a la Asturiana
Carne estofado a la Asturiana
runderstoofschotel op Asturische wijze
Ingrediënten:
1000 gram rundvlees, in blokjes van 4 cm
9 teentjes knoflook
2 eetl peterselie, gehakt
zout
250 ml droge witte wijn
2 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes
1 blaadje laurier
2 theel paprikapoeder
2 kleine rode chilipeper, gedroogd
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pers 2 teentjes knoflook uit boven het vlees en meng dit goed en laat 30 minuten intrekken. Snijd de sjalotjes en de chilipepers fijn. Wrijf of maal de knoflook, de peterselie en het zout fijn tot een pasta. Meng hierdoor de wijn.
Verhit in een pas de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze zacht. Dan de laurier, de paprikapoeder, de chilipeper en het knoflook/wijnmengsel toevoegen en dit 2 uur zachtjes laten sudderen todat het vlees gaar is.