Laatst gelezen
- Arní Exohikó - lamsvlees op plattelandswijze bereid
- Tucatini met Carbonara-saus
- Spanaki - spinazie uit de oven
- Smacafan
- Carne estofado a la Asturiana
- Avgolemono saltsa - ei-citroensaus
- Zuppa di lenticchie - linzensoep
- Sófrito - gestoofde kalfskarbonades
- Saltimbocca alla Romana
- Aros de Cebolla - Gefrituurde uienringen
Pilaki - gedroogde wittebonen in saus
Pilaki
gedroogde wittebonen in saus
gedroogde wittebonen in saus
Ingrediënten:
450 gr gedroogde witte bonen
250 ml olijfolie
1 aardapel
1 knolselderij
1 winterpeen
2 uien
6 teentjes knooflook
1/2 eetl zout
3000 ml water
garnering:
1/2 bos peterselie
Bereiding:
Week eerst de bonen voor een nachtje in water. Snijd de aardappel, de knolselderij en de wortel in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Kook de bonen voor 30 minuten in het water en voeg dan de overige ingrediënten toe en kook de bonen zachtjes gaar. Laat het daarna afkoelen en bestrooi het met gehakte peterselie.
450 gr gedroogde witte bonen
250 ml olijfolie
1 aardapel
1 knolselderij
1 winterpeen
2 uien
6 teentjes knooflook
1/2 eetl zout
3000 ml water
garnering:
1/2 bos peterselie
Bereiding:
Week eerst de bonen voor een nachtje in water. Snijd de aardappel, de knolselderij en de wortel in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Kook de bonen voor 30 minuten in het water en voeg dan de overige ingrediënten toe en kook de bonen zachtjes gaar. Laat het daarna afkoelen en bestrooi het met gehakte peterselie.