Laatst gelezen
- Zeytinyagli Yaprak Dolmasi - gevulde druivenbladeren
- Salade met peer en geitenkaas
- Vitello alla senape - Kalfsvlees met mosterd
- Ezo Gelin - linzen met rijst en pasta
- Arní a lá hasápa - gebakken lamsvlees met tomaten
- Ossobuco
- Gevulde zomergroenten
- Patlican Salatasi - aubergine salade
- Gemista - gevulde tomaten
- Piyaz - witte bonen salade
Pilpo Memule Wusagti Veria - paprika's gevuld met rijst
Pilpo Memule Wusagti Veria
paprika's gevuld met rijst
paprika's gevuld met rijst
ingrediënten:
6 groene paprika's
250 gr rundergehakt
2 eetl water
4 theel tomatenpuree
peterselie
75 gr rijst
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
3 eetlepels olie
1 ui
1/2 theel suiker
1 ei
1 theel paprikapoeder
water
Bereiding;
Snijd de ui in plakken. Klop het ei op en hak de peterselie fijn. Snijd van de paparika's een kapje af en verwijder de zaadlijsten. Meng het gehakt met 1 theel tomatenpuree, de rijst, het zout, de peper en het water. Vul de paprika's met dit mengsel. Giet de olie in een pan en zet de paprika's erin. Leg op elke paprika een plakje ui. Meng de overige tomatenpuree met voldoende water, wat zout en de suiker en giet dit in de pan. De paprika's moeten bijna onder staan en laat dit zachtjes 60 minuten sudderen. Giet het kookvocht dan in een kom en meng hierdoor het ei en de paprikapoeder en giet dit weer terug in de pan. Laat het geheel nog zachtjes 10 minuten sudderen totdat de saus wat ingedikt is. serveer.
6 groene paprika's
250 gr rundergehakt
2 eetl water
4 theel tomatenpuree
peterselie
75 gr rijst
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
3 eetlepels olie
1 ui
1/2 theel suiker
1 ei
1 theel paprikapoeder
water
Bereiding;
Snijd de ui in plakken. Klop het ei op en hak de peterselie fijn. Snijd van de paparika's een kapje af en verwijder de zaadlijsten. Meng het gehakt met 1 theel tomatenpuree, de rijst, het zout, de peper en het water. Vul de paprika's met dit mengsel. Giet de olie in een pan en zet de paprika's erin. Leg op elke paprika een plakje ui. Meng de overige tomatenpuree met voldoende water, wat zout en de suiker en giet dit in de pan. De paprika's moeten bijna onder staan en laat dit zachtjes 60 minuten sudderen. Giet het kookvocht dan in een kom en meng hierdoor het ei en de paprikapoeder en giet dit weer terug in de pan. Laat het geheel nog zachtjes 10 minuten sudderen totdat de saus wat ingedikt is. serveer.