Laatst gelezen
- Dügün çorbasi - bruiloftsoep
- Carne estofado a la Asturiana
- Cevizli Havuç Salatasi - Wortel-walnotensalade
- Pilaki - gedroogde wittebonen in saus
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Dolmadakia - gevulde wijnbladeren
- Lamsschenkels met artichokken 2
- Çoban salatasi - Herderssalade
- Albondigas - gehaktballetjes
- Creoli alla Molisana - Pasta met spek
Yaprak Sarma - dolma's (wijnbladeren) met rijst
Yaprak Sarma
dolma's (wijnbladeren) met rijst
dolma's (wijnbladeren) met rijst
Ingrediënten:
wijnbladeren
1 1/2 eetl olijfolie
2 sjalotten
150 ml rijst
350 ml water
125 ml rozijnen
225 ml pijnboompitten
1 eetl peterselie
zout en peper naar smaak
1/4 theel kaneel
2 tomaten
1 citroen (sap)
water
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de tomaten fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotten zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak dit 3 minuten door. Dan de rozijnen, de pijnboompitten en het water toe en laat het geheel 25 minuten afgesloten sudderen totdat het water is opgenomen. Meng dan de peper, het zout, de kaneel, de peterselie en de tomaten erdoor. Laat het wat afkoelen.
Vul de wijnbladeren met het vulsel als een rolletje of een pakketje. Vul een ovenschaal met de rolletjes afgewisseld met losse wijnbladeren en leg een bord als gewicht op de rolletjes. Vul de schaal met wat water en sluit het daarna af. Stoof de rolletjes in 60 minuten gaar en laat deze daarna afkoelen voor het serveren.
wijnbladeren
1 1/2 eetl olijfolie
2 sjalotten
150 ml rijst
350 ml water
125 ml rozijnen
225 ml pijnboompitten
1 eetl peterselie
zout en peper naar smaak
1/4 theel kaneel
2 tomaten
1 citroen (sap)
water
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de tomaten fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotten zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak dit 3 minuten door. Dan de rozijnen, de pijnboompitten en het water toe en laat het geheel 25 minuten afgesloten sudderen totdat het water is opgenomen. Meng dan de peper, het zout, de kaneel, de peterselie en de tomaten erdoor. Laat het wat afkoelen.
Vul de wijnbladeren met het vulsel als een rolletje of een pakketje. Vul een ovenschaal met de rolletjes afgewisseld met losse wijnbladeren en leg een bord als gewicht op de rolletjes. Vul de schaal met wat water en sluit het daarna af. Stoof de rolletjes in 60 minuten gaar en laat deze daarna afkoelen voor het serveren.