Laatst gelezen
- Kotopitta - Kippenpastei
- Brasato al barolo
- Involtini di melanzane
- Chuletas de cordero con crema de ajo - Lamskoteletjes met knoflooksaus
- Risotto con asparagi
- Kimali Taze Fasulye - sperziebonen met gehakt
- Pilpo Memule Wusagti Veria - paprika's gevuld met rijst
- Carbonada
- Carciofi alla romana
- Gambas al Ajillo - knoflook garnalen/gambas
Börek - gevuld deeggerecht
Börek
gevuld deeggerecht
gevuld deeggerecht
Benodigdheden:
4 vellen fyllodeeg,
450 gram spinazie,
1/2 ui of 1 sjalot
2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken,
2 teentje knoflook,
25 gr amandelen,
100 gr feta,
zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Kook de spinazie gaar in ruim water en snijd het fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de amandelen grof en rooster deze eerst droog in een koekepan. Snijd de ui/sjalot en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekepan en fruit hierin de ui/sjalot en de knoflook voor 4 minuten. Snijd de feta in blokjes.
Meng dan de spinazie met de sjalot/ui, de amandelen en de feta en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Snijd elk vel fyllo in 3 repen en bestrijk dit met olie. Schep op elk reepje een beetje spinaziemengsel en vouw het deeg dan in driehoekjes. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat dit in 15 minuten gaar worden in de oven.
4 vellen fyllodeeg,
450 gram spinazie,
1/2 ui of 1 sjalot
2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken,
2 teentje knoflook,
25 gr amandelen,
100 gr feta,
zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Kook de spinazie gaar in ruim water en snijd het fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de amandelen grof en rooster deze eerst droog in een koekepan. Snijd de ui/sjalot en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekepan en fruit hierin de ui/sjalot en de knoflook voor 4 minuten. Snijd de feta in blokjes.
Meng dan de spinazie met de sjalot/ui, de amandelen en de feta en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Snijd elk vel fyllo in 3 repen en bestrijk dit met olie. Schep op elk reepje een beetje spinaziemengsel en vouw het deeg dan in driehoekjes. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat dit in 15 minuten gaar worden in de oven.