Laatst gelezen
- Trota alla Valdostana - forel
- Kréas mé patátes - kalf- of rundvlees met aardappelen
- Cosciotto di agnello alle erbe - Lamsbout met kruiden
- Spiedini misti di Spoleto - Vleesspiesjes uit Spoleto
- Tirakia Tighanita - Kaasballetjes
- Almejas a la marinera - Mosselen in witte wijn
- Scaloppine al marsala - Kalkoen met marsala
- Minestra di farro alla San Nicola
- Mercimek çorbasi - rode linzensoep
- Pomodori alle erbe
Domates salatas - Tomaten-komkommer salade
Domates salatasi
Tomaten-komkommer salade
Tomaten-komkommer salade
Ingrediënten:
5 tomaten
1 komkommer
2 sjalotten
200 gr feta
225 ml olijfolie
120 ml azijn
1 citroen (sap)
peper en zout naar smaak
garnering;
1 bosje bieslook
Bereiding:
Snijd de komkommer en de tomaten in dunne plakjes. Leg deze schijfjes dakpansgewijs op een schaal. Snijd de sjalotten fijn en strooi deze over de komkommer - tomatenschijfjes. Brokkel de feta in kleine stukjes en strooi deze over de komkommer - tomaten. Meng het zout en peper met de olijfolie, de azijn en het citroensap en besprenkel dit over de komkommer -tomaten en laat het 15 minuten intrekken. Snijd de bieslook fijn en strooi dit over de salade.
5 tomaten
1 komkommer
2 sjalotten
200 gr feta
225 ml olijfolie
120 ml azijn
1 citroen (sap)
peper en zout naar smaak
garnering;
1 bosje bieslook
Bereiding:
Snijd de komkommer en de tomaten in dunne plakjes. Leg deze schijfjes dakpansgewijs op een schaal. Snijd de sjalotten fijn en strooi deze over de komkommer - tomatenschijfjes. Brokkel de feta in kleine stukjes en strooi deze over de komkommer - tomaten. Meng het zout en peper met de olijfolie, de azijn en het citroensap en besprenkel dit over de komkommer -tomaten en laat het 15 minuten intrekken. Snijd de bieslook fijn en strooi dit over de salade.