Laatst gelezen
- Arní Exohikó - lamsvlees op plattelandswijze bereid
- Tucatini met Carbonara-saus
- Spanaki - spinazie uit de oven
- Smacafan
- Carne estofado a la Asturiana
- Avgolemono saltsa - ei-citroensaus
- Zuppa di lenticchie - linzensoep
- Sófrito - gestoofde kalfskarbonades
- Saltimbocca alla Romana
- Aros de Cebolla - Gefrituurde uienringen
Imam bayildi - Aubergine in olijfolie
Imam bayildi
Aubergine in olijfolie
Aubergine in olijfolie
Ingrediënten:
6 aubergines
6 uien
3 tomaten
8 teentjes knoflook
2 theel zout
4 theel suiker
225 ml olijfolie
garnering:
1/2 bosje peterselie
Bereiding:
Snijd de uien doormidden en snijd deze dan in dunne plakjes evenals de knoflook. Snijd de tomaten in partjes. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak dit nog 2 minuten door.
Schil de aubergines in de lengte (inkepingen) maar laat wel repen schil van minimaal 2 cm breed achter. Halveer volgens de aubergines in de lengte. Leg deze aubergines in een schaal en vul de inkepingen met het mengsel .Strooi dan suiker en zout over de aubergines en stoof vervolgens de aubergines gaar. Laat deze vervolgens afkoelen en serveree het met gehakte peterselie
6 aubergines
6 uien
3 tomaten
8 teentjes knoflook
2 theel zout
4 theel suiker
225 ml olijfolie
garnering:
1/2 bosje peterselie
Bereiding:
Snijd de uien doormidden en snijd deze dan in dunne plakjes evenals de knoflook. Snijd de tomaten in partjes. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak dit nog 2 minuten door.
Schil de aubergines in de lengte (inkepingen) maar laat wel repen schil van minimaal 2 cm breed achter. Halveer volgens de aubergines in de lengte. Leg deze aubergines in een schaal en vul de inkepingen met het mengsel .Strooi dan suiker en zout over de aubergines en stoof vervolgens de aubergines gaar. Laat deze vervolgens afkoelen en serveree het met gehakte peterselie