Laatst gelezen
- Salata Angouri - Komkommersalade
- Yayla çorbasi- Anatolische soep met yoghurt
- Kotopoulo Kanela - Kip met kaneel
- Brodetto di San Benedetto del Tronto
- Pomodori alle erbe
- Koukia yiachni - Gestoofde tuinbonen
- Filetto di maiale al Chianti - Varkensvlees met Chianti
- Balik Bugulamasi - stoofpotje van vis
- Cavolfiore alla pizzaiola - Bloemkool alla pizzaiola
- Arni a la chasapa - Gesmoorde lamskoteletten
Kazandibi - melkpudding met kipfilet
Kazandibi
melkpudding met kipfilet
ingrediënten:
1 kipfilet
900 ml melk
300 ml slagroom
1/2 theel zout
175 gr suiker
5 eetl rijstmeel
beetje water
kaneel
Bereiding:
Kook de filet in het water gaar en snijd het daarna in zeer dunne reepjes. Meng de rijstmeel met wat melk. Verhit in een pan de melk, de room, de suiker en het zout totdat het kookt. Giet 3 eetl van dit mengsel bij het rijstmeel mengsel en meng dit. Giet vervolgens dit mengsel in de pan met de melk. Kook de melk langzaam onder voortdurend roeren zodat de melk niet aanbrand en indunt. Meng vervolgens de kip door de melk en kook dit zachtjes totdat het mengsel dik is geworden.
Verhit een koekepan en giet het mengsel erin en bak het zachtjes gedurende 10 minuten totdat de onderkant van de pudding bruin geworden is. Laat de pundding daarna afkoelen en snijd het in stukjes. Schep de stukje op de borden met de bruine kant boven. Besprenkel de stukjes met kaneel naar smaak.