Laatst gelezen
- Carciofi alla romana
- Pandsari Salata - Rode bietensalade
- Tucatini met Carbonara-saus
- Aceitunas en escabeche - Gemarineerde olijven
- Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
- Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
- Zuppa Pavese
- Pirinç çorbasi - rijst soep
- Bucatini all'Amatriciana - pasta met spek
- Firin na mezit - schelvis uit de oven
Firin na mezit - schelvis uit de oven
Firin na mezit
schelvis uit de oven
Ingrediënten:
4 schelvisfilets
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
2 koppen gekookte rijst
4 hardgekookte eieren, gehakt
6 eetl peterselie, gehakt
3 eetl boter
2 eetl paneermeel
1/2 theel paprikapoeder
8 schijfjes citroen
Bereiding:
Meng de rijst, de eieren, de peper,het zout en 4 eetl peterselie door elkaar, Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal en voeg nog 2 eetlepels boter aan de schaal toe. Leg de schelvisfilets erop, Strooi de paprikapoeder en de paneermeel erover en leg de rest van de boter er op. Bak het vervolgens 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175° C. Strooi de rest van de peterselie erover en garneer met schijven citroen.